La nova empresa pública Molivers Societat Municipal S.L.

L’any 1998 es va crear l’empresa Molins Energia, SL i es va centrar en la gestió de la biomassa, és a dir, en el subministrament d’aigua calenta als habitatges i locals del barri de la Granja. Aquesta activitat es va estar desenvolupant fins a l’any 2015, quan l’Ajuntament va licitar la gestió del servei i el va adjudicar a l’empresa Veolia Serveis Catalunya.

Cal destacar que el passat mes de gener, l’Ajuntament va adquirir el 100% de les accions de la societat i es va convertir en el seu administrador únic (anteriorment, amb participacions de l’AMB i la Generalitat, i, fins al 2015, de l’empresa privada CASSA).

És aquest passat mes de juny quan es posa en marxa l’operativa de l’empresa municipal a l’iniciar-se les feines de redacció dels primers 2 encàrrecs de gestió,  uns nous estatus, adequats a la nova realitat de l’empresa i a la normativa del sector públic, i el nou nom de la societat que serà vigent un cop aprovat pel Plenari municipal, passarà a anomenar-se MOLIVERS SOCIETAT MUNICIPAL, SL.

D’altra banda, el passat mes de novembre, l’Ajuntament va aprovar els dos primers encàrrecs de gestió: la neteja i manteniment d’espais verds, zones de jocs infantils i àrees de socialització canina, i l’estudi de nous serveis i noves activitats, vigents a partir del dia 1 de desembre. A partir del primer d’aquests acords s’ha dut a terme la subrogació dels 9 treballadors i treballadores del servei de jardineria que fins aquesta data treballaven a l’empresa Moix, als quals properament s’hi afegiran dos efectius de personal més i un responsable de servei. Per altra banda, també s’ha adquirit material per poder desenvolupar els dos serveis: 4 furgonetes elèctriques per al servei i un camió de 3.500 kg, es compra  maquinària diversa i eines de mà, com tallagespes, desbrossadores, tallatanques, motoserres, tisores, pales, xapos, etc.

L’empresa s’ha instal·lat a la nau situada al carrer Can Rabella, 5 – Nau 1, del Pol. Ind. Riera del Molí, on compta amb espai per emmagatzemar tot el material necessari per dur a terme el servei i, alhora, hi ha les seves oficines.

L’alcalde de Molins de Rei, Xavi Paz, durant la roda de premsa ha iniciat la seva intervenció dient que “el canvi ha estat motivat per  la cerca de la millora en la qualitat del servei que es presta a la ciutadania i és per aquesta raó que ha estat el servei de manteniment a la jardineria el primer que ha assumit l’empresa municipal”.

El primer tinent d’alcalde, Ramon Sánchez, ha destacat que “amb aquesta empresa pública el que volem és oferir una cara més amable i propera cap a la ciutadania, i la jardineria n’és un bon exemple”. Alhora ha recordat que “hi ha un compromís ferm d’anar dotant de contingut i serveis la nova empresa pública i, a més, posicionar l’agenda 2030”.

La regidora de Serveis Municipals, Esther Espinosa, ha assenyalat que “durant els propers mesos, l’empresa seguirà millorant certs aspectes clau per a un bon funcionament, com un web corporatiu i una seu electrònica, i la contractació de nou personal: dos jardiners i jardineres, un responsable de servei i un responsable d’Administració”.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on print